Vitesse

Na de bekerwinst in 2017 wilde Vitesse een volgende stap zetten door meer uit het digitale landschap te halen. Daarvoor werd een grote omslag in de organisatie gemaakt. Alle databronnen werden bij elkaar gebracht en er werden platform toegevoegd om de profielen van supporters te verzamelen. Op basis van deze data konden er betere supporter proposities gemaakt worden, de gebruikerservaring van de kanalen verbeterd worden en op een persoonlijke manier campagne voeren.

Daarnaast werd de fanservice gedigitaliseerd door bijvoorbeeld een toevoeging van Whatsapp business en een digitaal ticketsysteem. Vanuit een community platform worden de supporters binnen een community op de social kanalen benaderd. Tot slot zijn er een fan app en een business app toegevoegd.

Samen met een contentteam werden alle kanalen aanvullend benut en aangesloten op de wedstrijdbeleving en -campagnes.

Met resultaat. De ticketomzet steeg samen met het aantal verkochte tickets. Bovendien groeide het aantal social volgers van 180.000 naar 275.000 en groeide de engagement.

Info
Klant

Vitesse Arnhem

Resultaat

Digitaal en content geimplementeerd in de algemene strategie. Stijging in ticketverkoop, waardering fanservice data, social bereik en volgers

Meer

Klik hier voor de volledige case.

Date:

29 augustus 2019

Category:

Contentproductie, Digitale marketing, Digitale omslag, Klanten, Opleiding, Productownership, Strategie